Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Олег Сазонов: "Наші дівчата здатні вибороти всі ліцензії"

Пятница, 28 Октября 2011, 13:09

Заслужений тренер розповів про цьогорічні здобутки своїх підопічних

- До Кубку України ще рано робити підсумки, але міжнародні старти вже позаду. Олег Павлович, яким був для ваших дівчат рік, що минає?
- З однієї сторони рік був вдалим. Виступ Юлії Благині на Чемпіонаті Європи, бронзова медаль Тані Лавренчук на молодіжній Європі, Таня Кіт добула бронзу на юніорському Чемпіонаті Світу. Але хотілося б трохи більше ліпших результатів. Були деякі невдачі, дехто з дівчат не дотягнув. Та в цілому все добре, ми зробили правильні висновки і на наступний рік будемо над цим працювати.

Цього року наша збірна дуже успішно боролася по кадетам. Впевнене перше командне місце на Європі. Дуже гарно проявили себе дівчата і на Чемпіонаті Світу – нам зовсім трішки забракло до першого місця, буквально на один бал нас випередили японки і на чотири росіянки. Це буквально одна-дві сутички які могли змінити розклад сил.


- Як виглядатиме змагальний графік ваших дівчат на найближчі півроку? Будете берегти їх чи навпаки возити по всім турнірам?
- У кожного зараз своя задача. На наступний рік додався Кубок Світу, тому треба готуватися. Зараз буквально три турніри поспіль, щойно закінчився в Тернополі, завтра у Білій Церкві, і у Херсоні турнір Куліка. А в кінці грудня турнір у Донецьку. Але в першу чергу всі готуються на Кубок України, всі прагнуть показати все на що здатні. А потім практично одразу Київський турнір, тому цей період буде важким.


- Діюча чемпіонка Європи Юлія Благиня досі не перейшла в олімпійську вагу, коли плануєте перехід і в вищу чи нижчу категорію ?
- Наразі тяжко сказати про перехід, все залежить від ваги. Переходити треба в 55 кг, але побачимо, як буде з вагою.


- В цій вазі вже є путівка до Лондона, а як гадаєте які шанси в інших категоріях? 
- Я думаю, що всі дівчата здатні вибороти ліцензії. Всі ліцензійні турніри, що проходитимуть весною мають велике стратегічне значення, тому важко говорити де буде легше. По навантаженню вони будуть приблизно однакові.


- Ми вже багато говорили про те що не олімпійські категорії на важливих стартах дещо «провисають». Як гадаєте чи буде з кого вибирати на Європу у вагах 51, 59, 67?
- Це помилкова думка, що не треба звертати уваги на не олімпійські категорії. В усьому світі вони популярні, я був у Японії, Швеції, там не розмежовують ваги. Звичайно по кількості ці категорії зараз дещо поступаються, але аж ніяк не по якості боротьби. Взагалі сьогодні боротьба настільки прибавила, настільки зробила крок уперед, що слід очікувати дуже багато несподіванок. Клас борчинь високий у всіх категоріях. Це лише доводить, що слід вводити ці ваги у олімпійську програму. Про це давно говорять, але все ніяк не приймуть відповідне рішення.


Впевнений, що на ЧЄ не просто буде з кого вибирати, а буде конкуренція, так само як і на Кубок Світу, адже це престижні медалі міжнародного ґатунку. 

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/