Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Руслан Савлохов: "Задоволений чотирма золотими нагородами наших борців"

Среда, 07 Сентября 2011, 17:17

Головний тренер збірної прокоментував Київський Міжнародний турнір

Після Київського Міжнаодного турніру "Олімпійська Арена" поспілкувалася з головним тренером збірної України з вільної боротьбиРусланом Савлоховим:


- Руслане Сослановичу, як можна пояснити поразку Василя Федоришина, адже не часто таке трапляється, щоб цей борець залишився без нагород.

- Причину невдалого виступу ми з ним з’ясуємо на зборах у Заросляку. Особисто мені складно уявити, що Василь налаштувався не належним чином, адже він професіонал з великої літери. Однак від поразок не застрахований ніхто. Місяць тому, виступаючи на змаганнях в Одесі,Федоришин уже перемагав Євгена Хавелова, якому поступився в Києві.


- А як оціните дії Євгена Хавелова, який став на заваді Федоришину?

- Він зробив правильні висновки з поразки в Одесі, добре налаштувався і зміг перемогти. Вочевидь, перемога над Федоришиним додала йому наснаги, бо коли перемагаєш сильного борця, то відчуваєш себе сильнішим за всіх. Після перемоги над Василем Євген дійшов до фіналу і став чемпіоном. Гадаю, цей приклад вартий наслідування. Я дуже радий, що є конкуренція, тож ми тепер будемо дивитися по зборах, хто з цих борців більше заслуговує поїхати на чемпіонат світу. Нікому з перших номерів такої гарантії не даю, навіть Федоришину. Хоча загалом склад збірної на вісімдесят відсотків уже сформовано, решту двадцять відсотків ми визначимо за підсумками двох місяців підготовки.


- Судячи з результатів залишаються проблемними вагові категорії до 55 і 74 кг у чоловіків, де у нашої збірної явного лідера поки не має?
- Сподіваємося, що за два місяці ми зможемо виділити поміж борців цих категорій, хто готовий краще. Поки ж навіть попередніх варіантів не маю. Якщо місяць тому, після одеського турніру, я міг похвалитиДмитра Рочняка (до 74 кг), то в Києві тернополянин проявив себе зовсім з іншого боку. Так само проблемною є і вагова категорія до 55 кг, в якій Юрій Голуб посів п’яте місце.


- Як загалом оцінюєте весь турнір?
- Я дуже задоволений. Як організацією, так і чотирма золотими нагородами українських борців. Гадаю, всі мали змогу переконатись, що Україна може приймати в майбутньому чемпіонати світу і Європи. Нинішній турнір був для нас генеральною репетицією, тож після Євро-2012 ми подамо заявку на проведення чемпіонату світу або Європи. Вважаю, що наша країна вже на це заслужила.


- Загалом наша збірна виступила добре, – приєднується до нашої розмови співпрезидент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв, – навіть враховуючи, що в кожній ваговій категорії виступало по п’ять українських борців. У наших спортсменів були гідні суперники, але українці показали, що вони можуть перемагати сильних опонентів. Команда у хорошій формі підходить до чемпіонату світу. Перед нинішнім турніром у мене були певні хвилювання, але, як показала боротьба, спортсмени готові перемагати.


- Що можете сказати про найсильніших борців, які виступали в Києві й будуть нашими суперниками на чемпіонаті світу?
- Вони майже всі в хорошій формі й готові до перемог. А найголовніше, у них немає страху перед вирішальними двобоями. У нас такими якостями повною мірою володіють Андрій Стадник і Василь Федоришин, адже у цих спортсменів психологія переможців. Тому в Стамбулі ми перевіримо наших молодих борців, зокрема і на психологічну витримку.


- Раніше київський турнір проводився взимку. Чому його перенесли на літо?
- Палац спорту був на реконструкції. Але хочеться і надалі проводити турнір влітку. Щоб спортсмени і гості Києва могли повністю насолодитися атмосферою нашого міста.


Київський турнір показав, що наша збірна підходить у хорошій формі до ліцензійного чемпіонату світу, який відбудеться з 11 по 19 вересня у Стамбулі. А на кону там будуть олімпійські ліцензії. Право поїхати до Лондона отримають лише по п’ять кращих з кожної вагової категорії. Руслан Савлохов розраховує, що на світовій першості чоловіки мають можливість взяти чотири з семи перепусток на Ігри-2012, а ще три виборюватимуть на весняних турнірах. Володимир Євонов має всі підстави сподіватися на чотири з чотирьох ліцензій. Окрім Олександри Когут, Тетяни Лазаревої і Катерини Бурмистрової в олімпійській категорії Україну з великою вірогідністю представлятиме також чинна чемпіонка Європи в категорії до 63 кг Юлія Остапчук, котра пропустила київський турнір через травму, отриману на міжнародному турнірі в Одесі.

Іван Вербицький, Ярослав Лех

http://ukrwrestling.com/