Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ельбрус Тедеєв: "Травми будуть завжди, а боротися потрібно сьогодні"

Пятница, 22 Июня 2012, 12:47

Через півтора місяця п'ятеро українських борців відправляться до Лондона

- Цього року чоловіча збірна не дорахувалася двох олімпійських ліцензій, як вважаєте в чому причина?
- Частково проблема в цих категоріях у нас існувала давно. На жаль, останній раз Україна була представлена ??спортсменом в категорії 74 кг, ще на Олімпіаді 1996-го року в Атланті. Подальші Ігри проводилися без нашої участі. У найлегшій вазі після Олександра Захарука склалася та ж ситуація. Проблема в тому, що дуже слабка внутрішня конкуренція. І ті, хто виїжджає потім на змагання - відчуває себе не комфортно на міжнародному килимі. Тому дуже важливо сьогодні сконцентрувати увагу на цих вагах і готувати нових спортсменів. Максимально залучати хлопців в секції по регіонах, що б була різноманітна зміна. Тільки тоді будуть результати.



- Хто на ліцензійних турнірах вас потішив?
- Особливо поки ні за кого порадіти не можу. Але було приємно, що Василь Федоришин, об'їздивши всі змагання, все-таки здобув в першу чергу для себе, і вже потім для країни - олімпійську ліцензію. Я уявляю, як складно було скидати вагу, їздити по континентах, не досипати, перебувати в постійному психологічному стресі. Олімпійську ліцензію здобути дуже складно, але він продемонстрував неймовірну силу волі.


Валерій Андрейцев показав, що серйозно переслідує певну мету. Європейська срібна медаль стала першою заявою молодого перспективного борця. Тепер подивимося на світових килимах з якого матеріалу він зроблений. Але по ньому видно, що він хоче боротися.


Найважливіше, що цей результат не прийшов невідомо звідки. Всьому причиною внутрішня конкуренція в даній вазі. Якби не було Засєєва, Данько, Олійника, то і Андрейцева не було б. Конкуренція - головний компонент, який призводить до позитивних результатів. У нас сьогодні в деяких вагах спад, тільки через те, що немає протистояння внутрішнього. Дехто розслабився, вважаючи, що вони лідери. І це велика помилка, оскільки ти можеш бути кращим всередині країни, але на виїзді недієздатним, оскільки поїхав на змагання в неналежній формі.


- На ліцензійному турнірі в Китаї про себе заявив Андрій Квятковський, але на «Чорному морі» виступив не дуже вдало...
- По ньому видно, що є велике бажання боротися, але поки ще немає сформованого борця. Технічний і фізичний потенціал поки що не відповідає амбіціям. Потрібно багато працювати. Подивимося, як він зарекомендує себе в майбутньому.


- В Одесі боролися тільки двоє володарів ліцензії, чи означає це, що решта вже не буде стартувати перед Лондоном?
- Це їх велика помилка. Я вважаю, що ні в якому разі не можна ховатися від потенційних суперників. Потрібно виходити і в відкриту доводити, в першу чергу самому собі, що ти найсильніший. Для них знайдемо інші змагання, можливо Гран-Прі Німеччини.


У мене була ситуація, коли через травму, я хотів відпроситися і не поїхати на дуже важливий міжнародний турнір. Але мудрі тренера сказали, що травми будуть завжди, а боротися потрібно сьогодні. Я поїхав, виграв, залікував травму. Але найголовніше - дуже комфортно себе почував у психологічному плані, не було жодних душевних докорів, що десь дав слабинку.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/