Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Василь Федоришин: "Нiколи не порушую правил"

Четверг, 29 Декабря 2011, 12:59

Василь Федоришин волiє дiставатися будь-якого куточка України машиною, а не потягом чи лiтаком

Лiдер збiрної України з вiльної боротьби Василь Федоришин першi заробленi грошi витратив не на придбання машини. Аж у 24 роки вiн уперше сiм за кермо власного автомобiля. Як признався срiбний призер Олiмпiади в Пекiнi кореспондентовi "Експресу", машину вiн придбав аж пiсля того, як вирiшив питання iз житлом.


- Це не означає, що я не хотiв бути водiєм, -- переконує нас славетний спортсмен. -- Кожна людина мрiє про власний дiм, авто. Це стимулює добре заробляти. А щоб добре заробляти, слiд було перемагати.


За моєї юностi iномарок на наших дорогах не було. Найкрутiшi їздили "Волгами". I я мрiяв про "Волгу". Коли подорослiшав, то iномарки потiснили вiтчизнянi авта. Я почав мрiяти про добротну iмпортну машину.


- I коли збулась ваша мрiя?
- Я дуже довго зволiкав iз придбанням машини. Перше авто придбав 2005-го -- "Мазду-трiйку". Був на сьомому небi вiд щастя.


- У 2005 роцi вам було вже 24...
- Авжеж. Я мiг купити автомобiль ще у 18-рiчному вiцi. Постiйно вiдмовлявся. Постановив собi: спершу придбаю квартиру, а пiзнiше -- машину. I це притiм, що помешкання значно дорожчi за авта. Я мав грошi на машину. Мiг її купити. Однак не потрiбен шик, коли не маєш свого даху над головою. Зрештою, машина - це додатковi витрати. Якщо хочеш придбати квартиру, то краще уникнути цих додаткових витрат.


- Найбiльший гонорар ви заробили за здобуття "срiбла" на Олiмпiадi в Пекiнi -- близько 70 тисяч доларiв. Як Iгри змiнили ваше життя?
- Нiяк. На той момент завдяки перемогам на мiжнароднiй аренi я вже купив помешкання у Києвi. Тут i живу зi сiм'єю. За останнi шiсть рокiв встиг змiнити чотири машини. Нинi роз'їжджаю "Лексусом". До речi, це авто я придбав на честь успiшного виступу на Олiмпiйських iграх.


- Вiдчуваєте перевагу над iншими водiями, сидячи в "Лексусi"?
- Так, переваги є. Але я стараюся не звертати на них увагу.


- Як багато часу проводите за кермом?
- Я не їжджу лише вулицями Києва, а всiєю країною. Треба менi дiстатися Харкова -- не їду на вокзал по квитки на потяг, а сiдаю за кермо i мчу на схiд. Найчастiше мiй маршрут -- зi столицi до рiдного Калуша. На вiдпочинок до Криму також їздимо машиною.


Ми виховуємо сина Сашка, якому в березнi сповниться два роки. Членами нашої родини можна також назвати двох песикiв. Коли їдемо до Криму, то їхнє мiсце -- на почесному задньому сидiннi.


-Пiд час тривалої дороги є великий ризик порушити правила дорожнього руху...
- Нi-нi. Я завжди дуже уважний за кермом. Пильно стежу за кожним знаком i нiколи не порушую правил. Маю спокiй, бо нашi даїшники нiколи не зупиняють.

Олег Зубарук

http://ukrwrestling.com/