Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Руслан Савлохов: "Олімпійська ліцензія - хороша мотивація"

Суббота, 03 Декабря 2011, 13:05

Головний тренер збірної України коментує результати Кубка України

- Хотілося б подякувати всім причетним до організації Кубка в Чернігові, Мірику Єзєєву, президенту чернігівської федераціїГеннадію Плешкевічу, міській владі Чернігова, начальнику управління сім'ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації Миколі Лазаренко.


- Кубок України абсолютно не змінив розклад сил у вазі 55 кг. Вам сподобався виступ Миколи Аайвазяна?

- Я і раніше казав і зараз кажу - між собою вони відчайдушно змагаються, з'ясовують хто буде першим. Але на це не ті змагання, які можуть мене здивувати, мені більше цікаві результати на міжнародних турнірах. А на цьому рівні в даній вазі ніхто ще не відзначився. Між собою вони показують серйозну боротьбу, от якщо б так само боролися і на виїзних змаганнях...


Але все одно надія в цій вазі у мене є. Єдине зараз персональне завдання для Айвазяна це врегулювати вагу. Я і його особистий тренер будемо це контролювати, що б навесні послати його на перший ліцензійний турнір. На другий, у випадку невдачі, поїде той, хто зарекомендує себе на київському Міжнародному та Чемпіонаті України.


- Як вважаєте в Чернігові Євген Хавілов зміг довести, що не випадково став переможцем київського турніру влітку?
- Звичайно, він не випадково переміг на Київському турнірі. Євгензавжди був у строю. У цій вазі я більш-менш спокійний - вони зФедоришиним повинні завоювати путівку в Лондон. Хто з них поїде на перший ліцензійний турнір покаже київський турнір в лютому наступного року.


- Головною інтригою Кубка Україна безумовно повинна була стати зустріч Василя Федоришина та Андрія Стадника. Наскільки такий поєдинок був би цікавий вам, як головному тренеру?

- Я їх бачу кожного тренування, вони друзі, разом тренуються. Якби стояло питання про перехід Федоришина в нову категорію, тоді б ця зустріч була важливою. Сенс був в іншому - виступали два лідера, але з молодих ніхто не показав, що може стати гідним наступником цих лідерів. І Стадник та Федоришин виграли у всіх. Підтвердилася теорія про те, що в цій вазі за лідером порожній простір, а тільки потім йдуть другі номери. На жаль молодь не виправдала тих надій, які я на них покладав - не той рівень, не та боротьба.


- Чи можна говорити, що завдяки Білоцерківському категорія 74 кг трохи пожвавилася?
- Дійсно, останнім часом починаю пов'язувати з Олегом Білоцерківським певні надії. Він добре відборовся в Грозному, привіз медаль, і зараз довів, що його не можна скидати з рахунків. Найдивніше, що незважаючи на проблеми в цій вазі, все ж є хлопці. Оскільки ліцензії в цій категорії ще немає, то для спортсменів це хороша мотивація, що б почати інтенсивніше тренуватися, завоювати путівку і поїхати на Олімпіаду. Можливо це зіграє нам хорошу службу. Білоцерківський, Чихладзе, Рочняк, будуть серйозніше ставитися до тренувань, сподіваюся ми вирівняємо стан речей в цій вазі.


- Як вважаєте, наскільки Джамбулі Цотадзе впевнено дебютував в новій вазі?
- Цотадзе
 довів, що в цій вазі може страхувати Ібрагіма Алдатова. У категорії 84 кг він почуває себе більш комфортно, ніж в 74. Це його вага, і зміна категорії пішла йому тільки на користь. Йому ще потрібно трохи попрацювати над технікою. Важливо, те що ні йому ні Алдатову не потрібно буде ганяти вагу і вони зможуть зберігати більше сил на змагання.


- Категорія 96 кг останнім часом виглядає найбільш оптимістично. І Валерій Андрейцев знову заявив про себе.
- Ця категорія тішить найбільше, оскільки саме тут у нас в країні найвища конкуренція. Зібралися борці високого рівня і ми цілком можемо розраховувати на гарні виступи на весняних турнірах. Є три-чотири гідних хлопця, все борці рівні по силі, і в разі необхідності є варіанти з заміною, чого немає в інших вагах. Тому я впевнений, хтось із них обов'язково завоює ліцензію. Є надія на хороший результат.Андрейцев, Олійник, Засєєв, Данько ...


- Лідери важкої категорії через травми не брали участі на Кубку. Хтось з молоді показав себе в Чернігові з хорошого боку?

- За відсутності Хоцянівського і Кушхова, молоді борці не змогли наблизитися до потрібного рівня боротьби, що б на них звернули увагу. Виграв Ваня Іщенко.
У цій вазі при хорошому розкладі у нас може бути ліцензія. Той же Хоцяновський наприклад, Кубок він пропустив через травму, але мені подобається його ставлення до боротьби, він серйозно готується, налаштовується завоювати ліцензію - це хороші якості для спортсмена.

Олександра Васильчук

http://ukrwrestling.com/