Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

9 нагород здобули українці на Кубку Європи серед юніорів

Понедельник, 15 Апреля 2024, 12:40
9 нагород здобули українці на Кубку Європи серед юніорів

Минулими вихідними 13-14 квітня у польській Познані відбувся черговий етап Кубка Європи серед юніорів, який зібрав понад 390 спортсменів з 20 країн

Чисельним складом у 43 спортсмена на змаганнях була представлена збірна України, на рахунку якої за два змагальні дні 9 нагород.

Напередодні частина спортсменів української збірної перебувала на міжнародному тренувальному зборі в Таті разом з основною командою, тож до континентального Кубку підійшла в гарній формі. Яскравий доказ цьому – виступ Нікіти Юданова у новій для себе ваговій категорії до 100 кг.

17 річний чемпіон світу та Європи серед кадетів вдалося розпочав свій турнірний шлях з перемоги над представниками Литви та Чехії, після чого у півфіналі завдяки кидку на «Ваза-арі» здолав суперника з Німеччини.

У фіналі Нікіта протистояв естонцю Варесу, якого за менш ніж 2 хвилини здолав задушливим прийомом. Для Нікіти, який цього сезону вже має досвід виступів на турнірах Grand Prix та Grand Slam – це перше золото на юніорському рівні.

Так само до фіналу у ваговій категорії понад 100 кг пробився Ярослав Омельченко. На своєму шляху українець здолав суперників з Польщі, Казахстану та Естонії, проте у фіналі, на жаль, поступився представнику Чехії Раску.

Ще семеро українців здобули бронзові нагороди Кубку Європи: Артем Сорочан (до 66 кг), Тарас Нєльзєв (до 81 кг), Іван Кутєнков (до 90 кг), Федір Ярошенко (понад 100 кг), Анастасія Суперсон (до 48 кг), Аліса Віденєєва (до 70 кг) та Діана Семченко (понад 78 кг).

Відзначимо, що для Нєльзєва та Ярошенка – це дебютні нагороди на юніорському рівні, в свою чергу Суперсон та Семченко повернулися на п’єдестал пошани після відновлення від травм.

Ще троє українців зупинилися за крок від п’єдесталу, посівши підсумкове 5 місце – Владислав Москвич (до 100 кг), Інна Шинкаренко (до 57 кг), Анна Казакова (до 78 кг).

По поверненню в Україну частина юніорської команди продовжиться підготовку на тренувальному зборі в НСЦ «Конча-Заспа», який розпочався 14 квітня. Наступний етап юніорського Кубку Європи відбудеться 20-21 квітня в італійському Ліньяно.

джерело ukrainejudo.com