Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

"Золотий Мангуст" озолотить спортсменів

Среда, 17 Ноября 2010, 13:14

Ельбрус Тедеєв високо оцінив ініціативу вручення премій видатним спортсменам.

В Одесі видатним спортсменам вручать всеукраїнську премію за заслуги та досягнення «Золотий мангуст». Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив головний редактор і засновник всеукраїнського журналу «Школа виживання «Мангуст» Лернік Мусаєлян.

 

21 листопада в одеському концерт-холі «Сади Перемоги» відбудеться друга церемонія вручення премії «Золотий Мангуст» українським спортсменам, тренерам і суддям різних видів єдиноборств.
Премію заснували журнал «Школа виживання «Мангуст» спільно з вінницьким ювелірним домом «Кімберлі».


Директор ювелірного дому «Кімберлі» Ігор Ільчишин розповів, що статуетка «Золотий Мангуст» виготовлена зі срібла 925-ї проби, покрита золотом 900-ї проби і встановлена на підставі з каменю «зелений змійовик».

 

За словами засновників премії, церемонія нагородження була задумана з метою визнання кращих спортсменів України, відродження спортивного духу для нових перемог і досягнень.


Мусаєлян переконаний, що, крім нагород та стипендій, які виплачуються спортсменам державою, вручення подібної нагороди - золотої статуетки - це заохочення і величезний стимул для спортсменів, тренерів і меценатів.


За його словами, цього року буде вручено 12 статуеток кращим спортсменам, тренерам і суддям. Імена до церемонії тримаються в секреті. Як сказав Мусаєян, кандидатури вибирає спеціальна колегія на основі пропозицій спортивних федерацій як з олімпійських, так і не олімпійських видів єдиноборств.


Олімпійський чемпіон, народний депутат Ельбрус Тедеєв високо оцінив ініціативу вручення премій видатним спортсменам. Він зауважив, що сьогодні в країні спорту приділяється велика увага на найвищому рівні - президентському. Він вважає, що підтримка спортсменів на всіх рівнях сприятиме розвитку спорту в Україні в цілому.


Віце-президент Всесвітньої федерації бойового самбо, президент Федерації бойового самбо України Ельхан Велієв зазначив, що будь-яка нагорода стимулює спортсменів і тренерів до подальшого розвитку і досягнення нових результатів.


З ним погодився суддя міжнародної категорії екстра-класу, заслужений тренер України Олександр Колесніков. За його словами, чим більше в Україні буде таких ентузіастів, які заснували цю премію, тим кращими будуть досягнення українських спортсменів.


У 2009 році було вручено 11 статуеток «Золотий мангуст» спортсменам і тренерам, в тому числі призерам Олімпійських ігор в Пекіні 2008 Тарасу Данько, Андрію Стаднику, Василю Федоришину, Роману Гонтюку, Армену Варданяну.

http://ukrwrestling.com/