Мы в социальных сетях:
twitter youtube facebook g+

Заполните все поля для регистрации

Имя:
Фамилия:
Email:
Пароль:
Повторите пароль:

Ще два золота ЄЮОФ-2022 від українських дзюдоїсток!

Суббота, 30 Июля 2022, 10:31
Ще два золота ЄЮОФ-2022 від українських дзюдоїсток!

Збірна України з дзюдо завершила виступи в індивідуальній першості в рамках Європейського юнацького олімпійського фестивалю, що триває в словацькій Банській Бистриці

В заключний змагальний день особистого турніру скарбничка нашої команди поповнилася одразу двома золотими нагородами.

На найвищу сходинку п’єдесталу вдалося підійнятися 18-річній дніпрянці Єлизаветі Литвиненко (до 78 кг). Наша хоч і юна, але титулована дзюдоїстка розпочала свій турнірний шлях зі стадії 1/4 фіналу, де спочатку перемогла представницю Німеччини Матільду Софі Нємеєр, після чого у півфіналі ефектно здолала португалку Фабіо Конкейкао.

У фіналі українка зустрічалася з Юлі Алма Мішінер з Ізраїлю і вже під кінець першої хвилина виконала удушливий прийом, що і приніс їй золоту нагороду. Відзначимо, що всіх своїх суперниць Єлизавета перемогла достроково, проводячи на татамі не більше однієї хвилини за поєдинок.

Після закінчення змагань в інтерв’ю пресслужбі НОК України дзюдоїстка поділилася своїми емоціями від перемоги:

«Під керівництвом Сергія Снілова та Андрія Блошенка я гарно підготувалася, провела продуктивний збір, тренування дали результат - золоту медаль.

За декілька днів до початку повномасштабного вторгнення ми виїхали на збори. Перші дні не могли концентруватися на тренуваннях. Проте надалі зрозуміли, що будемо боротися та захищати честь країни, тому зібралися з думками і готувалися до змагань, переїжджаючи з країни в країну.

 Ми налаштовуємося демонструвати, що Україна успішно бореться не тільки на фронті, а й на міжнародних спортивних аренах. Своє золото присвячую любій Україні!», - сказала Литвиненко.

А вже за півгодини після перемоги Єлизавети, мажорну крапку у виступах українських дзюдоїстів в індивідуальній першості в рамках ЄЮОФ-2022 поставила 17-річна Діана Семченко.

У категорії понад 78 кг наша дзюдоїстка на груповому раунді здобула перемогу над хорваткою Марцеліною Вранджес, завдяки чому отримала пряму перепустку до фіналу.

У поєдинку за золото українка боролася з француженкою Бінтібе Ланг. На третій хвилині поєдинку Діана вдалося перевести боротьбу в партер, після чого покласти суперницю на лопатки і виконати утримання. У підсумку - впевнена перемога українки і звання чемпіонки ЄЮОФ-2022!

Вітаємо наших дівчат з даним результатом, в збірну України з успішним виступом в індивідуальній першості ЄЮОФ-2022. В загальнокомандному заліку турніру з дзюдо наша збірна посіла високе 2 місце, поступившись лише команді Нідерландів.

джерело ukrainejudo.com